Nyheter

 

 

Möt klasstränare och juniorutvecklare - Nils Brandén

  • 21 jul 2024

Under försommaren tillträdde Nils Brandén som juniorutvecklare och klasstränare för  optimist. Vi är glada att välkomna honom till detta viktiga och spännande uppdrag och vi passar samtidigt på att tacka Josefine Åkesson för hennes engagemang i rollen som klasstränare. Här får du lära känna Nils lite närmare och kom gärna förbi och säg hej till honom om du deltar på JSM eller på Coming Stars i Saltsjöbaden 24-25 augusti.

Fina framgångar på EM i Italien

  • 12 jul 2024

Vilket härligt Team vi haft med oss från Sverige till Opti-EM i Carrara! Team Sweden - European bestod i år av inga mindre än; Isak Kaplan, Leo Florén, Ernest Åkesson, Elsa Beijar, Leah Bernhardtz, Amanda Pettersson och Hilda Wallström. Coach för team Sweden European var Hugo Westberg t.v i bild.

 

"Seger-glädje" på vägen in från seglingarna.

I nationstävlingen lyckades Sverige tack vare fina seglingar knipa en 4:e plats, vilket innebär att vi säkrat en plats i lag-EM för 2025!

Individuellt lyckades vi med två topplaceringar genom Ernst 6:a och Leah 8:a. På prispallen i silverfleetet placerade sig Leo 2:a.

Team Sweden European 2024 ser nu tillbaka på sju intensiva, varma, utmanande, emotionella och lärorika dagar i Carrara Italien. Laget har verkligen funnits där för varandra i såväl med- som motgångar, på vattnet och på land. Stort tack till coachen Hugo och Team ledare Staffan som stöttat och peppat teamet såväl på vattnet som på land!

Grattis önskar vi våra fina seglare som representerat Sverige på EM på ett alldeles fenomenalt sätt. 

Arrangörer för 2025 sökes!

  • 19 jun 2024

Säsongen är i full gång  men redan nu söker SOF klubbar som vill arrangera tävlingar och läger under 2025. Ansökan görs genom att fylla i nedanstående formulär.

Länk till formulär

Datum för rikskval 1 är 2-4 maj och för rikskval 2 är 17-18 maj, då EM ligger nästa år.

Övriga datum är inte fastställda. Ange gärna i formuläret egna förslag på datum.

Ansökan skickas senast den 10 augusti.

Välkommen med er ansökan!

Regionläger i Sundsvall

  • 28 maj 2024

Sundsvall bjuder in till regionläger för region 1!

En helg med segling och chans att träffa både nya och gamla kompisar. Lägret vänder sig till dig som tränar segling i Optimistjolle och ILCA.

Inbjudan hittar ni här!

Anmälan sker direkt till arrangören.

Välkomna!

Rikskval i Malmö, Coming Star och Team Sweden 2024!

  • 27 maj 2024

image: Rikskval i Malmö, Coming Star och Team Sweden 2024!

Under helgen 25-26 maj genomfördes Rikskval 2 i Malmö. Ett stort tack till MSS som stod för ett jättefint arrangemang på en fin anläggning.

Första dagen bjöd på lätt vind och stundtals stark ström i motsatt riktning vilket innebar stora utmaningar för våra seglare under de två race som genomfördes. Söndagen inleddes med åska men den höll sig borta från Limhamn och sedan kom äntligen lite härlig frånlandsvind så vi kunde genomföra två race i lite hårdare vind.

Ute på rikskvalsbanan tävlade även ett gäng härliga Coming Star-seglare som fick känna på den kniviga förutsättingarna i en lugnare miljö, härligt kämpat alla seglare!

Harald Hasselblad hade kameran ut på vattnet och har delat med sig bilder, se denna länk. Tusen tack till Harald!

Tillsammans med Rikskval 1 i Kullavik är därmed rikskvalsserien avslutad efter totalt 13 genomförda race och Team Sweden har utsetts! Här hittar ni alla lagdeltagare!

Vi önskar alla seglare stort lycka till på kommande mästerskap!