Nyheter

 

 

Första kvalet genomfört

  • 13 maj 2024

Då var första rikskvalet genomfört 2024 och vi tackar KKKK & RÅSS för ett väl genomfört rikskval. Tack alla i organisationen på vattnet och hamnplan för allt arbete. Mycket sol och lätta vindar var vädret som västkusten bjöd på denna helg. Caféet fick en tuff uppgift när seglingarna blev uppskjutna och kön ringlade lång till bordet med hembakt. 

En spaning från tidigare års rikskval var att starterna inte präglades av många omstarter. Detta gjorde att kvalet kunde flyta på i ett bra tempo och den svarta flaggan behövde inte plockas upp många gånger. 

RÅSS mästerfotograf Harald Hasselblad satt i målbåt och lyckades under seglingar ta massor av fina bilder. TACK Harald för att du delar med dig. 

Resultaten från kvalet hittar du här

Information från Mästerskapstränarna - ROC Kosmos Grekland

  • 5 maj 2024

image: Information från Mästerskapstränarna - ROC Kosmos Grekland

Hej,
Precis som ni håller vi mästertränare på att förbereda oss för rikskvalen och vad som händer efteråt. Som del i förberedelserna till EM och VM så har vi (Hugo Westberg och Emil Malmström) tänkt att åka till ROC Kosmos i Aten 16-23 juni. Eftersom sista anmälningsdag till regattan (OBS 10 maj) är innan rikskvalet börjar så har vi beslutat att arrangera ett läger där alla som vill får vara med och vi få anpassa antal tränare om intresset är väldigt stort.

Kostnaden återkommer vi med när vi vet deltagarantalet men det är coachernas: flyg, boende, ribbar och ersättning.

Anmälan för att ha coaching av Hugo och Emil görs här: ROC Kosmos Grekland 2024 (google.com)

NOR
https://www.regattaofchampions.com/download/2024-r-o-c-kosmos-notice-of-race/

Anmälningsformulär till regattan, OBS senast 10 maj.
R.O.C. Kosmos Entry Form – Regatta Of Champions

Hoppas vi får fira midsommar tillsammans i Grekland!
Hugo och Emil

Anmälan till Regionläger i Region 5 har öppnat!

  • 4 maj 2024

image: Anmälan till Regionläger i Region 5 har öppnat!

I år hålls regionlägret i Rörvik och innefattar träning på lördag och Sprintregatta på söndagen! Ett super-kul format med korta race med 6 st seglare åt gången! Banan ligger nära land och är mycket publikvänlig!

Inbjudan hittar ni här.

Betalning sker via SOF:s hemsida. Logga in på ert medlemskap och välj aktivitet ”Regionläger region 5”. För deltagande krävs medlemskap i Svenska Optimistjolleförbundet.