Nyheter

 

 

World Champion Henric Wigforss

  • 26 jun 2023

image: World Champion Henric Wigforss

Årets optimist-VM är över och Sverige har fått en världsmästare!

2023 års VM seglades i Spanien Costa Brava där 257 seglare från 57 nationer gjorde upp på vattnet.

Sveriges VM-lag bestod av Henric Wigforss (KSSS), Malcolm Dahlberg (KSSS), Oscar Wetter (KSSS), Alexander Forssén (KSSS) och Leah Bernhardtz (RÖSS) coach Ton Thörn samt lagledare Kerem Sancak.

Arrangörer av SOF:s tävlingar och läger 2024 sökes!

  • 20 jun 2023

image: Arrangörer av SOF:s tävlingar och läger 2024 sökes!

Säsongen är i full gång  men redan nu söker SOF klubbar som vill arrangera tävlingar och läger under 2024. Ansökan görs genom att fylla i nedanstående formulär.

Länk till formulär

Datum är inte fastställda ännu, dessa meddelas så snart det är möjligt. Ange gärna i formuläret egna förslag på datum (även alternativ datum).

Ansökan skickas senast den 26 juli.

Välkommen med er ansökan!

Ett läger att minnas

  • 4 jun 2023

image: Ett läger att minnas

I helgen var det tjejläger som i år var på västkusten hos RÖSS. Vår klasstränare Josefine Åkesson tillsammans med tränarna Annie Hinton och Tyra Axhede tog in på Önneredsgården. På lördagen var det träning med klassiskt västkustväder med massor av sol och vind. På kvällen var det god middag och skönt häng med Allsvenskan på teven. Efter en god nattsömn på luftmadrass visades detta vara den perfekta uppladdningen inför söndagens sprintregatta. RÖSS sprintregatta genomfördes på hela fyra banor med flera klasser. Tjejerna tog hem placeringarna 1-6 i optimistklassen "girlpower" kallar vi det! Grattis Saga Bondjers till vinsten. 

Tack till RÖSS och alla föräldrar som gjorde detta möjligt, som fixat mat, skjutsat tjejerna med rib och ordnat med fin service!