Nyheter

 

 

Möt klasstränare och juniorutvecklare - Nils Brandén

  • 21 jul 2024

Under försommaren tillträdde Nils Brandén som juniorutvecklare och klasstränare för  optimist. Vi är glada att välkomna honom till detta viktiga och spännande uppdrag och vi passar samtidigt på att tacka Josefine Åkesson för hennes engagemang i rollen som klasstränare. Här får du lära känna Nils lite närmare och kom gärna förbi och säg hej till honom om du deltar på JSM eller på Coming Stars i Saltsjöbaden 24-25 augusti.

Fina framgångar på EM i Italien

  • 12 jul 2024

Vilket härligt Team vi haft med oss från Sverige till Opti-EM i Carrara! Team Sweden - European bestod i år av inga mindre än; Isak Kaplan, Leo Florén, Ernest Åkesson, Elsa Beijar, Leah Bernhardtz, Amanda Pettersson och Hilda Wallström. Coach för team Sweden European var Hugo Westberg t.v i bild.

 

"Seger-glädje" på vägen in från seglingarna.

I nationstävlingen lyckades Sverige tack vare fina seglingar knipa en 4:e plats, vilket innebär att vi säkrat en plats i lag-EM för 2025!

Individuellt lyckades vi med två topplaceringar genom Ernst 6:a och Leah 8:a. På prispallen i silverfleetet placerade sig Leo 2:a.

Team Sweden European 2024 ser nu tillbaka på sju intensiva, varma, utmanande, emotionella och lärorika dagar i Carrara Italien. Laget har verkligen funnits där för varandra i såväl med- som motgångar, på vattnet och på land. Stort tack till coachen Hugo och Team ledare Staffan som stöttat och peppat teamet såväl på vattnet som på land!

Grattis önskar vi våra fina seglare som representerat Sverige på EM på ett alldeles fenomenalt sätt.