Nyheter

 

 

Vem tycker du ska få priset - Schysst Seglat?

  • 31 aug 2024

För att ytterligare stimulera SSFs initiativ - ”ärlig segling” har styrelsen i SOF beslutat att från och med 2024 dela ut ett vandringspris till en seglare som utmärkt sig på ett positivt sätt på vattnet såväl som på hamnplan. Tanken med priset är att fokusera på kamratskap, sportmannaskap och ett gott uppförande.

Vi såväl som våra domare tycker att regelefterlevnaden och uppförandet på vattnet många gånger brister. Tanken är därför att fokusera på föredömlig och schysst segling. Vi önskar slippa att se dåliga beteenden, att höra olämpliga ord vid rundningar, uppleva att seglare medvetet bryter mot våra kappseglingsregler vid starter och att man inte tar sitt straff om man gjort fel.

Kort och gott, vem tycker du är en trevlig kamratlig seglare och en god förebild?

Vandringspriset - Schysst Seglat kommer årligen att delas ut under Lag-SM tillsammans med Årets Rookie och Sigges pris. Det är du och dina seglingskamrater, du som funktionärer och du - viktiga domare som nominerar till detta ärofyllda pris.

Välkommen med din nominering senast den 14 september. https://forms.gle/myBPPsfRWZrwYiEp8

/Styrelsen Svenska Optimistjolleförbundet

Dags att nominera till Sigges stora pris och Årets Rookie (tjej och kille)!

  • 14 aug 2024

Sigges stora pris delas ut varje år till en klubb som har gjort en stor insats och arrangerat en regatta under året och/eller framgångsrikt arbetat med rekryteringsfrågor. 

Årets Rookie tjej och Årets Rookie kille går till en ung optimistseglare som utvecklats särskilt under året.

Läs mer om Sigges stora pris här!

Läs mer om Årets Rookie här!

Priserna delas ut i samband med Lag SM!

Nominering sker senast den 14 september via formulär på denna länk! 

Kvalificering inför rikskval 2025

  • 10 aug 2024

Vad gäller för dig som vill segla rikskval 2025? För att kunna delta i Rikskval 2025 och uttagningar till Team Sweden gäller det att du ska ha deltagit på minst 50 % av din regions regionmästerskapsdagar.