Kvalificering inför rikskval 2025

 

 

  • 10 aug 2024

Vad gäller för dig som vill segla rikskval 2025? För att kunna delta i Rikskval 2025 och uttagningar till Team Sweden gäller det att du ska ha deltagit på minst 50 % av din regions regionmästerskapsdagar.

Vi i Svenska Optimistjolleförbundet vill gärna se att du deltar på samtliga regionmästerskap. Då får du så mycket träning och erfarenhet, vid så många olika regattor som möjligt och du får därigenom också öva på större startfält. Det betyder också att du är bättre förberedd när du kommer på Rikskvalen. Vi vill också stötta de regionala kappseglingarna runtomkring i landet med så många deltagare som möjligt.

Vad innebär detta i praktiken?

Om det likt region 2 för 2024, anordnas totalt fyra stycken regionmästerskap, (två stycken 2-dagars regattor och två stycken 1-dagars regattor), det vill säga sex stycken tävlingsdagar, så ska du minst delta på en 2-dagars och en 1-dagars, dvs tre tävlingsdagar. I region 5 för 2024 anordnas en 2-dagars och två 1-dagars, där måste du således vara med på minst 2-dagarsregattan, eller de två 1-dagarsregattorna.