Årets utmärkelser!

 

 

  • 25 sep 2024

image: Årets utmärkelser!

Årets utmärkelser delades ut i samband med prisutdelningen på Lag-SM. Stort grattis till alla pristagare! Nedan följer samtliga pristagare med motiveringar:

Årets Schysst-seglat-pris gick till Arvid Sandström
Arvid är korrekt och lojal kappseglingsreglerna och är ett gott föredöme på vattnet. Dessutom är han en fin förebild på hamnplan och hjälper alla yngre och mer oerfarna seglare och förklara och beskriver olika situationer på vattnet för att hjälpa dem att förstå och ta till sig reglerna. Han hjälper dessutom alltid de yngre seglarna med tips och trim på hamnplanen. Han lever upp till att vara en ärlig seglare och står för det som svensk segling har som värdegrund - ärlig segling.

Årets Rookie tjej gick till Julietta Lassarp med motiveringen:
Julietta, född 2012, har visat på stor utveckling i Region 2. Hon kom på 9:e plats på Regionsmästerskapet hos KSSS i våras och i höst knep hon en fantastisk 5:e på senaste Regionsmästerskapet i Oxelösund. Julietta har en stor passion för segling (både på flytande och fruset vatten) och ett stort mått av  kämparglöd som hon visade prov på i ett mycket tuff tävling i Polen 14-15 september. En tjej att räkna med! 

Årets Rookie kille gick till Hugo Wallentin med motiveringen:
Hugo är född 2013 och har deltagit på samtliga Coming Stars-tävlingar och dominerat samtliga! Han vann Coming Stars i Kullavik, han blev 2:a i Malmö och vann även på Coming Star under JSM hos KSSS! Hugo är även en mycket uppskattad kompis på hamnplan!

Sigges pris gick till Boo Segelsällskap, Vikingarna Segelsällskap, Kvarnvikens båtsällskap samt Mälarhöjdens kanotsällskap med motiveringen:
Årets Sigge går till ett hårt kämpande gäng klubbar som har levererat på det område vi har identifierat som är det viktigaste vi har framför oss i optimistsverige. Att ”kasta in” de som inte ännu är helt påstigna är något som åligger alla aktiva samt de klubbar de kämpar för! Genom ett upplägg kring lättsamma regattor, en kombination av att kunna välja träning och/eller tävling samt möjligheten att hyra en optimist, har man gjort det enkelt för barn och deras föräldrar som vill hoppa på optimist-tåget!