Årets Rookie och Sigges pris!

 

 

  • 11 sep 2023

Årets Rookie tjej gick till Amanda Pettersson och Årets Rookie kille till Gustav Holm Enander! Sigges pris gick till Stenungsunds Segelsällskap!

Amanda fick priset med motiveringen:

Amanda är en alltid positiv seglare med en outtröttlig träningsvilja som seglade sitt första rikskval i år och blev bäst bland tjejerna födda år 2011. Det högt ställda målet att ta en NM-plats lyckades och väl på plats i Lettland seglade hon hem en välförtjänt 10:e plats.  En 10:e plats lyckades hon även segla hem på årets JSM. 

Gustav fick priset med motiveringen:

Gustav är född 2011 har under sitt första år på rikskval och mästerskap presterat på en jämn hög nivå i alla olika förhållanden, från hårdvind i Kullavik till lättvind i Lomma och Lettland där han bärgade en fin 8:e plats. Han får aldrig nog av att segla och är nyfiken på att lära sig mer. Han är även en uppskattad och glad kille på hamnplan. 

Sigges pris gick till Stenungsunds Segelsällskap med motiveringen:

Sigges Stora pris går 2023 till klubben som tog på sig den största uppgiften! Utan att veta vad som väntade var det ingen tvekan, JSM skulle till västkusten och bra skulle det bli. Evenemanget flöt på så bra ett kappseglingsarrangemang kan göra. Tydlig kommunikation inför regattan, trevligt bemötande på plats och en fantastisk organisation på vattnet. Regattaburgarna var oförskämt bra och caféet langade dricka och wraps som det vore en festival.