God Jul och Gott Nytt År!

 

 

  • 24 dec 2023

image: God Jul och Gott Nytt År!

På årsmötet valdes Camilla Pettersson som ny ordförande i Svenska Optimistjolleförbundet! Läs hennes julhälsning här!

Hej alla seglare och föräldrar, jag är SOF:s nya ordförande!

Många har nog sett mig på hamnplan, på ett målfartyg eller i köket på något läger.  Under min uppväxt på 90-talet seglade jag optimist och E-jolle i Hjuvik. På den tiden fanns inte dagens alla möjligheter men jag har alltid älskat havet så jag höll seglingsintresset vid liv i en fritidsbåt på 27 fot i några år. Till min stora lycka fastnade en av mina döttrar för vår fantastiska idrott och jag får därmed möjlighet att uppleva seglingen som funktionär, förälder och styrelsemedlem.

Detta blir mitt tredje år inom SOF, första året var jag sekreterare och förra året hade jag hand om kommunikation och landslagskläder. I år har jag fått uppdraget som ordförande i förbundet, ett förbund som drivs av ett härligt gäng engagerade eldsjälar som möjliggör tävling och träning för våra optimistseglare.

Det är få idrotter som ger föräldrar så många värdefulla timmar med sitt barn och man får dela både med- och motgång. Det är också en väldigt häftig, fartfylld och utmanade idrott som lär våra barn att ta eget ansvar. Många av er har säkert sett videoklippet som cirkulerar på sociala medier, om inte se denna länk på Facebook. Klippet visar verkligen hur fantastisk vår idrott är!

Vi ser tyvärr att antalet aktiva seglare minskar, vilket vi i styrelsen ser som en av våra största utmaningar just nu, vi vill locka fler till vår idrott! Friluftsliv, hälsa och idrott är på uppgång inom samhället så vi har alla möjligheter att få fler att börja segla optimist.

Det är därför viktigt att vi ALLA är goda ambassadörer och pratar gott om vår idrott till alla vi träffar, alla seglarskolebarn på hamnplan, med kollegor på jobbet, bland vänner och bekanta! Samt jobba vidare på den fina gemenskap  som finns ute i klubbarna så att fler vill vara med. Vi måste även hjälpa alla våra nya seglare med information och förklara hur allt fungerar.

I mitten av december hade den nya styrelsen sitt första möte där rollerna fördelades. Rollerna i styrelsen är fördelade enligt nedan:

Ordförande: Camilla Pettersson, HjBK,

Sekreterare/Vice ordf: Anna-Karin Elf, LDSS

Kassör: Mattias Henricsson, KSSS

Tävlingsansvarig: Tobias Hinton, RÖSS

Träningssansvariga:  Jon Arnell, KSSS, Fredrik Jönsson, MSS och Patricia Eklöv, RÖSS

Resultatansvarig: Peter Åkesson, KSSS

Informationsansvarig: Mikaela Lassarp, LiJS

SSF-dialog:Vendela Santén, HjBK

Kontakta gärna styrelsen om det är något ni vill förbättra eller förändra, tillsammans gör vi den svenska optimistseglingen bättre! Våra kontaktuppgifter hittar ni på hemsidan.

Vi hälsar styrelsens nya medlemmar välkomna och skickar ett STORT TACK till våra avgående styrelsemedlemmar Martin Wigforss, Mats Carselid, Niklas Edler för ert fantastiska arbete genom åren!

Ute ligger snön på marken (till och med på västkusten) men nästa års tävlings- och träningsprogram börjar redan ta form, se kalendern på vår hemsida för senaste status. I januari fortsätter vi att fylla på med fler tävlingar och läger. 

Till sist önskar jag er en riktigt GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!

Vi ses till våren!

Camilla Pettersson